Новости

Редовни избори 2019


На основу чланова 33, 34, 36, 39 и 40 Статута Организације српских студената у иностранству (ОССИ) усвојеног на седници Скупштине ОССИ-ја 10. јула 2018. године, Секретаријат Организације српских студената у иностранству (ОССИ) сачињен од Александра Љубомировића на месту председника, Катарине Грек на месту потпредседника, Ирине Тарбук на позицији директорке сектора за маркетинг и односе са јавношћу, Саре Кљајић, в.д. директорке сектора за локалне огранке, Ане Стамболић, в.д. директорке сектора за финансије и правне делатности, Сташе Станковић, в.д. директорке сектора за унутрашње послове и Николе Костића, в.д. ревизора ОССИ-ја, расписује редовне Изборе за чланство у Секретаријату Организације српских студената у иностранству (ОССИ).


Прочитај више

Oснован огранак ОССИ Шпанија! – интервју са Оливером Кнежевић


Како нам се мрежа константно шири, трудимо се да подржимо иницијативе које долазе са свих страна света.


Прочитај више

Поново почиње са радом ОССИ Грчка! – интервју са Ђорђем Стојановићем


ОССИ Грчка поново наставља са радом! Следи период поновног покретања овог локалног огранка, као и рада на његовом побољшању и ширењу мреже. Том приликом, разговарали смо са Ђорђем Стојановићем који се тренутно налази на студијама у Солуну и активни је члан ПР тима ОССИ-ја.


Прочитај више

Светионик знања 2018-2019 – интервју са победницима из Лесковца


У периоду од 1. до 3. фебруара на Златибору, одржано је финале и затварање другог по реду Светионик знања, једног од највећих пројеката за средњошколце широм Републике Србије.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Норвешка! – Разговарали смо са Нином Зорић


Протекла година била је једна од најуспешнијих за ОССИ и поставила је темељ за будуће значајне пројекте и идеје. Локални огранци су одувек били приоритет ОССИ-ја и њихово оснивање као и активности подједнако су важне за све наше студенте у иностранству

Прочитај више

Основана ОССИ Шведска! – Интервју са Невеном Шљивић и Јеленом Мишић


Ако сте мислили да нам се прича о локалним огранцима завршила са Словенијом, погрешили сте.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Словенија! – причали смо са Миленом Недељковић


Негде у исто време када је основан нови локални огранак у Норвешкој, нашли смо још једно упориште недалеко од матице!

Прочитај више

Прича о Марији Говедарици


Први пут сaм чула за Марију Говедарицу када ме је управа мог факултета у Риму обавестила да имам услове да конкуришем за стипендију која носи њено име.


Прочитај више

Отворен нови локални огранак ОССИ Италија!


У суботу 25. новембра 2017. године у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Милану, Организација српских студената у иностранству (ОССИ) свечано је отворила нови огранак под називом ОССИ Италија, чији ће центар бити у Милану.


Прочитај више

Потписан меморандум о сарадњи са НИС-ом!


У четвртак 23. фебруара, ОССИ је потписао Меморандум о сарадњи са Нафтном индустријом Србије а.д.


Прочитај више