2018. година

Summer Networking Event (Летња мрежа):

Овогодишња Летња мрежа је одржана 1. јула на тераси шестог спрата Београђанке у просторијама КЗМ „Гнездо“. Ово издање Летње мреже је било најбројније до сада и окупило је до сада највећи број учесника, како из земљае матице тако и из иностгранства. Присутнима се испред ОССИ-ја обратила потпредседница ОССИ-ја, Катарина Грек, Немања Марковић, потпредседник Канцеларије за младе Београд и Генерални секретар Кровне организације младих Србије, Стефан Ђорђевић. Овом приликом истакнута је тенденција за сарадњом између ОССИ-ја, КЗМ Београд и КОМС-а.

Летња ОССИлација 2018:

Летња ОССИлација је одржана 10. августа у просторијама Скупштине града Београда (Стари двор) и била је највећа скупштина Организације у њеној историји. Било је преко 150 српских студената који студирају у различитим државама широм света и више од 50 спонзора, партнера и пријатеља наше Организације. Присутнима се обратио председник ОССИ-ја Александар Љубомировић, члан градског већа града Београда Драгомир Петронијевић, као и в.д. директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић. Награду за најбољег ОССИ-јевца године су добили Андреј Ковачић, тадашњи председник ОССИ Француске, Јована Малиновић, координатор правног тима и Бранислав Јовановић, ОССИ алумниста.

Окупљања српских студената широм Европе:

Крајем 2018. године, у новембру и децембру месецу, су се одржала окупљања српских студената у Дипломатско-конзуланим представништвима Репбулике Србије. ОССИ је на окупљањима у српским ДКП-овима окупио неколико стотина српских студената који тренутно студирају у иностранству. Окупљања су одржана у: Лондону, Хагу, Стразбуру, Паризу, Берну, Милану, Бечу, Москви, Љубљани, Минхену, Штутгарту, Франкфурту и Берлину. Ово је први пут у историји Организације да се окупљања организују у великом броју европских градова и да се на тај начин умрежи неколико стотина студената.

Зимска ОССИлација 2018:

Зимска ОССИлација је требало да се одржи од 26-28. децембра 2018. у Бања Луци, али је на велику жалост свих чланова ОССИ-ја отказана због немилих догађаја на улицама Бања Луке. На догађају је је требало да присуствује око 100 студената из Републике Србије и Републике Српске који студирају у иностранству. Присутнима је требало да се обрати један од оснивача ОССИ-ја – господин Вук Јеремић.