2015. година

„Партнерство ка младима у Великој Британији”:

Под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, пројекат је реализован и у партнерству са фондацијом „Пексим“ и Британско-српском привредном комором. У склопу пројекта одржано је предавање на Лондонском економском факултету током ког се седам истакнутих личности обратило студентима и одржало дискусију с њима. Дан након предавања, уз подршку амбасадора, у амбасади Републике Србије у Лондону одржан је свечани коктел. Наредна фаза пројекта реализована је у региону, у Београду, Новом Саду, Нишу и Скопљу, организовањем предавања о студирању у Великој Британији. Предавања у региону су додатно подстакла дијалог између студената у иностранству и колега из Србије и омогућила нашим колегама у Србији да стекну део знања и искуства из иностранства, као и да се информишу о могућностима које се пружају у иностранству. Најважнији резултат пројекта је повезивање младих у Великој Британији са успешним академским и пословним светом у Србији, усмеравање активности младих у Великој Британији кроз систем ОССИја, као и пренос знања старијих колега нашим студентима.

„Стазама српске културе“:

ОССИ је наставио да организује традиционална путовања на Свету Гору и посету манастиру Хиландару. Група од десет ОССИјеваца је имала прилику да проведе 11 дана на Светој Гори уживајући у лепотама манастира Хиландара и планине Атос. Током посете су помагали монасима у раду и учествовали у свакодневним молитвама и обичајима које поштују монаси нашег манастира.

Летње дружење (Summer Networking Event):

Дружење на тераси Београђанке одржано је 2. јула и окупило је преко 150 младих како би се кроз неформалну атмосферу и дружење подстакло умрежавање као предуслов за даљи заједнички рад. Као крајњи циљ овог догађаја, задовољство нам је да је кроз интерактиван програм створен велики број контакта и да су неколико заједничких активности присутних гостију покренути и остварени управо кроз ово умрежавање. Главни поктовитељ овог пројекта била је компанија „Devana Technologies“, док су партнери на пројекту били „Србија за младе“ и „Belgrade Youth“.

ОССИлација 2015:

Пројекат је предвиђао укупно четири догађаја (Скупштину ОССИја, изборе у ОССИју, Свечани пријем у Народној скупштини Републике Србије са коктелом, као и велико неформално окупљање ОССИјеваца). Све активности одржане су од 9. до 16. августа. Најзначајнији догађај био је свечани пријем у Народној скупштини Републике Србије коме је присуствовало скоро 200 гостију, а некр од говорника биле су проф. др Ана Трбовић и госпођа Соња Лихт. При организовању овог догађаја ОССИјев партнер је била компанија А. Те. Керни (A.T. Kearney).

„Водич кроз процес признавања страних диплома“: Након спровођења усвојених измена и допуна „Закона о високом образовању“ које су се тицале признавања страних диплома, ОССИ је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развој израдио „Водич кроз процес признавања страних диплома“ како би пружио поуздане информације свима који у Републици Србији признају стране дипломе.