2014. година

Један од значајнијих пројеката била је сарадња са фондацијом „Пексим“ ради одржавања свечане годишње вечере на Универзитету у Кембриџу, као и предавања о српско-британској сарадњи о лидерству у миру, у мају 2014. године.

„Брошура за студирање у иностранству“:

Пројекат „Брошура за студирање у иностранству“ је један од најзначајнијих пројеката које је ОССИ спровео до сада намењен будућим студентима. Брошура представља компаративну анализу система образовања у свим земљама у којима ОССИ има огранке. Све посматране земље су анализиране по идентичним критеријумима, након чега су прикупљени подаци обрађени и објављени у јединственој брошури. Овај пројекат је први пут омогућио нашим студентима да на једном месту нађу све информације неопходне за студирање у иностранству.

ОССИ Онлајн:

Како бисмо наш рад и присуство приближили члановима организације али и били ту као прва помоћ свим студентима који студирају у свету или планирају да упишу студије, ОССИ дизајнерски тим је осмислио нови сат организације. Поред тога, са развојом технологије, друштвене мреже имају велику улогу у свакодневном животу. Стога, ОССИ је отворио налоге на неколико друштвених мрежа где се труди да пласира велики број неопходних информација студентима у иностранству.

Помоћ угроженима од поплава:

У периоду незапамћених поплава и елементарних непогода које су погодиле нашу земљу и земље у региону у мају 2014. године, ОССИ је као организација сматрао да је неопходно да да свој допринос помоћи у том кључном тренутку. У Србији, ОССИ је организовао добровољан одлазак људи у Шабац у тренутку када је било најкритичније. Поносни смо на чињеницу и да су ОССИјевци били у колективним центрима по Београду како би помогли организовање и прихват становништва. У иностранству, ОССИ је био претежно активан на прикупљању финансијске помоћи и помоћи у роби и опреми како би их испоручио угроженом становништву. Свој велики допринос дали су следећи огранци: ОССИ Америка, ОССИ Беч, ОССИ Париз, ОССИ Чешка и ОССИ Швајцарска.

ОССИлација 2014:

Средином августа, 16.8.2014. године ОССИ је организовао још једну ОССИлацију. Те године ОССИлација се састојала од три догађаја (Скупштина ОССИја, свечани пријем и хуманитарна журка). Скупштина ОССИја одржана је у Београду, у свечаној сали Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Истог дана, у Скупштини града Београда приређен је свечани пријем за преко 120 ОССИјеваца и цењених гостију који су се окупили како би обележили још једну успешну годину наше организације. Дан након свечаног пријема ОССИ је организовао хуманитарну журку како би се прикупила новчана средства за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР).

„Стазама српске културе“:

У периоду од 15. до 25. јула петнаест ОССИјеваца је имало част да посети манастир Хиландар. На позив оца Методија Марковића, одабрана група је боравила у манастиру и помагала монасима у раду. Осим обиласка манастира Хиландара, у плану је био обилазак и манастира Ватопеда, као и успон на врх планине Атос. Поред обиласка аутентичног кутка света, приликом посете је дониран и један део новца манастиру Хиландару

ОССИлација 2016:

ОССИлација је централни догађај Организације српских студената у иностранству, који је овога пута обележен уз пет догађаја: обиласка Народне скупштине, обиласка Белог Двора, сввечане прославе догађаја, и редовне седнице која се одржала у Свечаној сали Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. На свечаној прослави одржаној у малој сали Народне скупштине Републике Србије присутнима су се обратили и оснивачи организације Јован Ратковић и Вук Јеремић. Поред њих говорници су били и потпредседник Народне скупштине, Верољуб Арсић, и министар одбране. Зоран Ђорђевић. За ОССИјевца године изабрани су Вук Радојковић, Драгиња Влк и Тарас Стојковић, док је за партнера организације изабрана Привредна комора Републике Србије.

Предавања ”Како до студија у иностранству”:

Београдски тим Организације српских студената у иностранству је организовао у сарадњи за универзитетима и институцијама у Београду 14 трибина како би приближило младима пут до студија у иностранству. На трибинама су говорили чланови ОССИја, студенти престижних универзитета.

Предавања ”Како до Еразмус размена”:

Свесни могућности Еразмус програма, у сарадњи са Еразмус Србија, организовали смо неколико предавања на којима смо свим заинтересованим давали неопходне информације везане за пријаве али и сам процес студирања током Еразмус размене.

„Повезивање младих из Републике Србије и Републике Српске”:

Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Владе Републике Српске, организовали смо пројекат у циљу повезивања младих из Републике Србије и Републике Српске. Наиме, након одлуке о оснивању локалне канцеларије у Бањалуци, одлучено је да се Зимска ОССИлација по први пут одржи ван Србије и да она буде догађај који ће ујединити младе. Зимску ОССИлацију је увеличало присуство великог броја званица из Републике Србије и Републике Српске али и 150 успешних младих људи који су са нама кренули из Србије како би увеличали овај догађај и 50 младих из разних градова Републике Српске. Поред свечане прославе уприличене у Народном позоришту Републике Српске, организован је и панел о повратку младих људи у Влади Републике Српске, свечана вечера са циљем да умрежи све младе, туристички обилазак Бањалуке али и садња стабла пријатељства у кампусу Универзитета у Бањалуци у сарадњи са градоначелником Бањалуке. У склопу овог пројекта организована су и предавања ”Како до студија у иностранству” у Бијељини, Источном Сарајеву и Бањалуци.