Вести

Пројекат ,,Дипломатски потенцијал Републике Србије”

21.10.2017.

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) у сарадњи са Центром за међународне односе и културну сарадњу (ЦеМОКС) спроводи једногодишњи пројекат под називом „Дипломатски потенцијал Републике Србије“. Пројекат ће бити представљен 25. октобра 2017. године, са почетком у 18:30 часова, у свечаном холу Факултета за дипломатију и безбедност. Званицама, међу којима ће бити представници дипломатског кора, чланови академске заједнице и представници привредних удружења, ће се обратити представници ЦеМОКС-а и ОССИ-ја-

Пројекат има за циљ да на интердисциплинаран начин представи дипломатско и историјско наслеђе српске државе, као и тренутке капацитете дипломатске активности Републике Србије, нарочито у погледу будућих изазова на Балкану, али и у погледу дигиталног прогреса и геополитичких превирања. Састоји се од више етапа и фаза у оквиру којих ће академска и шира јавност имати прилику да се упозна са главним тенденцијама у међународним односима и дипломатији Републике Србије. Неке од фаза су – ,,Писци у дипломатији”, ,,Млади у иностранству” и ,,Дигитална дипломатија”.

Уколико желите да присуствујете догађају отварања, молимо Вас да своје присуство потврдите најкасније до понедељка (23.10) на мејл – info@ossi.rs (написати своје име и презиме). Без потврде доласка, улаз на отварање неће бити могућ из безбедоносних разлога.