Вести

Отворен конкурс за менторе -пројекат „Светска знања за развој младих”

07.07.2017.

Пројекат „Светска знања за развој младих” започиње своју реализацију!

У потрази смо за актуелним студентима из иностранства, али и онима који су своје студирање већ завршили не би ли своју креативност, искуство и одговорност поделили на пројекту „Светска знања за развој младих” и тиме директно учествовали у ширењу видика и богаћењу знања код средњошколаца.

Као што смо већ наговестили задатак самог пројекта који реализује ОССИ, а који финансира Министарство омладине и спорта јесте да се повежу средњошколци из целе Србије (60 средњошколаца из 15 локалних заједница) како би им се пружила конкретна знања, вештине и способности, али истовремено и омогућила размена искустава. Такође, један од кључних циљева јесте обука младих за рад и осмишљавање пројеката и решења који се тичу директно њихове локалне заједнице. Средњошколци ће бити подељени у 15 тимова, од којих сваки има свог ментора који их припрема, преноси своје искуство, помаже и координира радом свог тима.

Ментори ће настојати да им на што бољи начин помогну кроз посебне веб семинаре да представе конкретан локални проблем у одређеној области примењујући различита знања. Такође, они ће средњошколцима пружити корисне савете за даље образовање и усавршавање.

Критеријуми за одабир ментора из иностранства су:

  • Завршено високо образовање у иностранству
  • Стручност и компетенције из једне или више од пет области у којима ће се тимови такмичити (Туризам, Решавање комуналних проблема, Спортска култура, Култура и уметност, Друштвена одговорност и активизам)
  • Професионални успеси из једне или више од пет области (Туризам, Решавање комуналних проблема, Спортска култура, Култура и уметност, Друштвена одговорност и активизам)

 

Биографије и мотивациона писма за учешће у пројекту се шаљу на адресу: info@ossi.rs

Конкурс за менторе је отворен до 16. јула у 23.59.

Свим кандидатима желимо пуно среће!