Вести

Биографија Ирине Тарбук

04.07.2017.

Кандидат за директора за медије Ирина Тарбук рођена је 28. септембра 1996. године у Крушевцу. Још као мала се са родитељима преселила у Београд где је живела све до одласка на студије.

Филолошку гимназију завршава 2015. године са одличним успехом (одељење за француски језик) а одлуку да школовање настави у Француској доноси још крајем треће године. Добија стипендију за престижни Париски институт политичких наука, познатији под скраћеницом Sciences Po, и то на одсеку за трансатлантске интеграције у Ремсу. Од септембра 2017. биће студент Карловог Универизитета у Прагу где ће се током једногодишње размене бавити источноевропским студијама, политиком и историјом.

Учесник је бројних симулација рада УН-а још од средње школе, од којих се издвајају оне у Београду, Бечу, Ремсу и Паризу. Учествовала је у бројним групним пројектима на факултету од који се издвајају "Licra Sciences Po" и "Cordées de la réussite/Sciences Po за успех”. Поред интересовања везаних за међународну политику, историју и новнарство, велики је љубитељ књижевности и лингвистике којима планира да се поново посвети у неком тренутку.

ОССИју се прикључила 2016. године у септе,бру на позицицији заменика директора за медије. На тој функцији била је све до јуна 2017. када је предложена за директора за медије на предстојећим изборима. Жеља јој је да настави да доприноси ОССИјевој глобалној мрежи и да се кроз рад са људима широм света усавршава и напредује.