Вести

Биографија Николе Костића

03.07.2017.

Никола Костић, кандидат за директора за финансије и унатрашње послове, рођен је 20. маја 1996. године у Београду. Основну и средњу школу завршио је у Београду са одличним успехом. а од 2015. године студент је на Тринити колеџу у граду Хартфорду, Конетикад, Сједињене Америчке Државе. Паралелно студира економију и међународне студије, са такође одличним успехом.

Завршио је другу годину са факултетским почастима као студент са изузетно добрим просеком, а добио је и награду са катедре за језике и културу као студент који је показао изузетан напредак у италијанском језику. Поред италијанског, течно говори енглески и служи се немачким.

Центар за урбане и глобалне науке при Тринити колеџу одобрио му је стипендију за истраживачки рад у Србији и Италији на тему ,,Последице избегличке кризе у Србији и Италији“. Активни је члан инвестиционог клуба у оквиру колеџа, где је у секцији за некретнине имао прилик да анализира реномиране компаније на берзи, а њихове акције је клуб касније купио. Такође, члан је клуба за међународне односе где је задужен за финансије.

Никола је, поред изузетних академских успеха, остварио запажене резултате и у спорту. Бави се пливањем од своје пете године и за то време био је више од десет пута државни првак, рекордер у две штафете, као и репрезентативац на Централноевропсом првенству, Балканијади и пливачким дуелима између Србије, Хрватске и Словеније.

ОССИ-ју се прикључио 2016. године у финансијском тиму и огранку ОССИ САД. У фебруару ове године, са колегама из ОССИ САД организовао је први Balkan Youth Forum који је за циљ имао промоцију Србије и региона у Америци. Како и сам воли да истиче, студирање у иностранству му је омогућило да упозна различите културе и стекне нове пријатеље, спорт га је научио да увек верује себе, а ОССИ му је пружио јединствену прилику да се дружи и сарађује са успешним младим људима.