Вести

Биографија Александра Љубомировића

03.07.2017.

Кандидат за председника ОССИ-ја Александар Љубомировић рођен је 1. јуна 1996. у Београду. Са одличним успехом је 2014. године завршио Немачку средњу школу у Београду. након које одлучује да се пресели у Немачку и тамо настави школовање.

Уписује политичке науке и економију крајем 2014. на престижном минхенском универзитету Лудвиг-Максимилијан, а две године касније и факултет за историју. Тренутно припрема дипломски рад из политичких наука на тему „Утицај западних медија на развој рата на Косову и Метохији 1998-1999“.

Од ваннаставих активности се у његовој биографији издваја рад за деканку факултета за историју проф. Др. Јанин-Мари Чалић, као и за организацију симулације Уједињених нација за студенте 2016. године у Минхену под називом „ИзарМУН“. Александар је између осталог радио и за Минхенску безбедносну конференцију и био је један од најмлађих организатора МБК-а почетком 2016. године.

Тренутно је потпредседник МУН удружења у Минхену за које ради неколицину пројеката и у склопу којег је освојио многобројне награде и признања. Поред претходно наведених активности, Александар је такође обављао праксу у фондацији Арбајтер-Замаритер-Бунд у Београду 2015. и обављаће овог лета двомесечну праксу у Дипломатској академији при Министарству спољних послова Републике Србије. Од 2016. је активни члан Организације српских студената у иностанству, за коју је обављао функцију председника ОССИ Немачке све до средине 2017. када је предложен за председника глобалне мреже ОССИ-ја.