Дани Српске Културе

OSSI

Уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, ОССИ је 2016. године одлучио да обнови пројекте у циљу промовисања Србије. Водећи се чињеницом да је ОССИ временом постао глобална мрежа коју је неопходно искористити у циљу промоције, развијен је и пројекат ”Дан Државности Републике Србије” који се одржао на четири факултета у четири различите државе (Француска, Белгија, Холандија, Уједињено Краљевство). Како су на овом више него успешном пројекту циљна група били млади из Западне Европе, желели смо да проширимо наше активности и искористимо утицај и на земље Централне Европе. 

Стога, пројекат ”Дани српске културе” представља континуитет у промоцији Србије. Водећи се концентрацијом наших студената и српске дијаспоре, одлучено је да активности у оквиру овог пројекта буду реализоване у Бечу и Минхену. 

Промоција Србије планирана је на следећи начин:

1. Свечано отварање догађаја на Универзитету у Бечу и Лудвиг Максимилијан универзитету у Минхену

2. Промоција српских филмова

3. Радионице за учење ћирилице и српског језика за странце

4. Предавање о историји Србије и угледним Србима у уметности, књижевности и спорту

5. Наступи српских културно- уметничких друштава и српских музичких састава

Фокус овог пројекта је да активности буду намењене младим људима, првенствено странцима, који у овом моменту нису довољно упознати са Србијом и њеним потенцијалима. Сви учесници пројекта су млади и успешни људи који на најбољи начин могу да се повежу са публиком и приближе Србију странцима.