Оснивачи

Вук Јеремић

Вук Јеремић

Вук Јеремић је председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) са седиштем у Београду и Њујорку, као и главни и одговорни уредник магазина Хоризонс.

Вук Јеремић је већином гласова земаља чланица Уједињених нација 2012. године директно изабран за председника 67. заседања Генералне скупштине УН-а. Током свог мандата, одиграо је кључну улогу у успостављању УН агенде одрживог развоја 2030.

Као председник Генералне скупштине, Јеремић је потпомогао успостављање међународног споразума о трговини оружјем (АТТ), што је уједно био први правно обавезујући инструмент за трансфер конвенционалног наоружања у историји Уједињених нација. Покренуо је низ иницијатива и тематских расправа попут оних о мирном разрешењу сукоба у Африци, климатским променама, образовању, социјалној неједнакости, агенцијама за кредитни рејтинг и међународном кривичном правосуђу, у којима је учествовао рекордан број светских лидера, учинивши на тај начин Генералну скупштину значајним актером на светској сцени.

Јеремић је обављао функцију министра спољних послова републике Србије у период између 2007. и 2012. године. Током мандата, посетио је преко 100 земаља и одржао говоре на бројним међународним самитима и конференцијама. Као министер спољних послова, обављао је и функцију председавајућег Комитета министара Савета Европе током 2007. и 2008. Године и успешно предводио кампању Србије за председавање Организацијом за европску безбедност и сарадњу 2015. године.

Вук Јеремић је одржао предавања на истакнутим светским универзитетима, говорио на лидерским скуповима широм света и објавио низ чланака и радова у светским медијима и журналима као што су Њујорк Тајмс, Интернешнал Хералд Трубјун, Вол Стрит Џурнал, Тајмс, Фајненшл Тајмс, Нешнал Интерест и Хафингтон Пост.

Јеремић је радио у Лондону за Дојче Банку, Дрезденер Клајнворт Бенсон и фармацеутску компанију Астра Зенека.

Јеремић је дипломирао на Кембриџу у области теоретске и експерименталне физике, након чега је завршио мастер студије из јавне администрације и међународног развоја на Харварду.

Светски економски форум га је именовао младим глобалним лидером 2013. године, а 2014. године је именован и као члан лидерског савета мреже УН-а за одрживи развој. Члан је саветодавне групе о међународним односима Еартх института на Колумбија универзитету.

Јеремић је такође обављао функцију председника Тениског савеза Србије у период између 2011. и 2015. године. Ожењен је Наташом Јеремић.

Јован Ратковић

Јован Ратковић

Јован Ратковић (1976) је Интернационални секретар и члан Председништва Социјалдемократске странке.

Пре тога није био страначки активан.

Редован је учесник најзначајнијих међународних конференција у области спољне политике.

Сарађује са више академских и истраживачких институција широм света.

Након демократских промена у Србији 2000, г. Ратковић је 12 година био запослен у Министарству спољних послова Србије. У том периоду обављао је бројне значајне спољнополитичке дужности:

-саветник за спољну политику (2006-2012) председника Републике Србије,

-специјални саветник (2004-2006) председника Републике Србије,

-саветник министра одбране Србије и Црне Горе (2003-2004),

-национални координатор Србије и Црне Горе за Пакт стабилности за југоисточну Европу (2002-2003).

Пре рада у државној служби, Јован Ратковић је био активан у про-демократском покрету, као суоснивач покрета ’’Отпор’’ и Организације српских студената у иностранству (OSSI) и као члан Управног одбора Српског информативног центра (SIC), невладине организације са седиштем у Лондону.

Дипломирао је на Универзитету "Ист Англиа" (UEA) у Норичу, Велика Британија.

Алумниста је "Буцериус" (Bucerius) школе глобалног управљања у Хамбургу као и програма Младих лидера Минхенске безбедносне конференције.

Члан је Надзорног одбора невладине организације "Ист Вест Бриџ" (EWB) у Београду.

Председник Републике Италије је 2008. одликовао Јована Ратковића орденом ’’Звезда италијанске солидарности’’ - Ред витеза.

Проф. др Ана С. Трбовић

Проф. др Ана С. Трбовић

Проф. др Ана С. Трбовић је редовна професорка Факултета за економију, финансије и администрацију (ФЕФА), где предаје Стратегијски менаџмент, Предузетништво, Пословно преговарање и Управљање јавним сектором. Партнерка је у консултантској кући ЕБА (EuroBalkan Advisors), једна од оснивачица Центра за науку и иновације "Тачка пресека" (Intersection) и консултанткиња међународних организација за економске реформе, инвестиције, реформу јавног сектора и развој конкурентности. Деканка ФЕФА од 2012 до 2015. године.

Претходно радила у Влади Србије, као помоћница министра за економске односе са иностранством задужена за координацију процеса приступања ЕУ (2002-2004), израду стратегије и мера подстицања улагања (2004-2006), а касније као посебна саветница министра привреде задужена за израду мера развоја предузетништва и конкурентности, укључујући регулаторну реформу и развој предузетног капитала (2013-14). Од 2007. до 2010. године радила је као директорка за унапређење пословне климе и радне снаге Пројекта УСАИД за унапређење конкурентности Србије који је спроводила консултантска кућа BoozAllenHamilton.

Докторирала је на Флечер школи права и дипломатије. Магистар је права и дипломатије (Флечер школа, Тафтс и Харвард) и магистар јавне управе (Кенеди школа, Харвард, Бостон, САД). Усавршавала се у области европских политика и интеграција и на Институт д'Етудес Политиqуес у Француској. Завршила је три факултета - економију, међународне односе и француску књижевност. Говори више страних језика.

Ауторка је књига «Правна географија распада Југославије» (Оксфорд, 2008), «Јавна управа и европске интеграције Србије» (ФЕФА, Завод за уџбенике, 2010), уредница зборника "Иновације и предузетништво", "Ефекти интеграција Србије у ЕУ" и "Реформе: политичка воља и административи капацитет", као и ауторка више научних радова.

Чланица је председништва и извршног одбора Савеза економиста Србије, извршног одбора Удружења корпоративних директора Србије, председница Савета НАЛЕД, председница управног одбора Београдске филхармоније, чланица саветодавног одбора Етномреже, чланица Женске владе и др.

Дејан Анђелковић

Дејан Анђелковић

Рођен 1978. у Београду. Завршио Девету београдску гимназију, Civil and Environmental Engineering na University of Washington (Seattle), и МБА. Након неколико година пројектантског рада у Сијетлу у области комуналне хидротехнике (питке и отпадне воде), враћа се у Београд где наставља рад, највише у земљама Западног Балкана, на припреми инфраструктурних пројеката за разне међународне финансијске институције и донаторе (EC, EIB, EBRD, Sida, итд.) у области заштите животне средине. Последњих година као консултант развија сопствену фирму Interaqua Consulting. Ожењен, отац Миле и Ивана.