Ко смо ми?

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) је међународна, непрофитна, невладина и аполитична организација основана од стране српских студената 1997. године. Од самог оснивања, ОССИ је имао за циљ да окупи српске студенте у иностранству, омогући им лакши повратак у земљу и промовише Србију у свету. Главно руководство организације чини Одбор, на челу са председником. Носиоци водећих функција су одговорни за доношење најважнијих одлука у корист организације и њених чланова, координацију пројеката и успостављање стратегија за будући развој.

Од свог оснивања до данас, кроз све наше активности, водили смо се са три основна циља. То су:

  • помоћ при одласку на студије у иностранство

  • помоћ при повратку у Србију након завршетка студија

  • промоција Србије у иностранству

ОССИ тренутно броји више хиљада чланова и организован је на глобалном нивоу путем којег координише све активности у свету и Србији. Како би се постигла децентрализована структура, као и ради лакше координације активности на терену, ОССИ има 15 локалних огранака који се налазе у земљама са великим бројем наших студената.

Наши тренутни огранци су:

ОССИ Америка                               ОССИ Канада
ОССИ Аустралија                          ОССИ Кина
ОССИ Белгија                                 ОССИ Немачка
ОССИ Беч                                        ОССИ Париз
ОССИ Бугарска                              ОССИ Чешка
ОССИ Уједињено Краљевство    ОССИ Холандија
ОССИ Грчка                                    ОССИ Швајцарска
ОССИ Русија

Захваљујући вишегодишњем труду ОССИјеваца, организација је успоставила значајан број институционалних веза и партнерстава како у Србији тако и у иностранству кроз које је у могућности да успешно остварује своје циљеве. Такође, у наредном периоду ОССИ жели да буде још активнији на сарадњи са приватним сектором у Србији како би својим члановима омогућио лакши повратак у земљу. ОССИ верује у потенцијал српских студената у иностранству и стога се кроз многобројне пројекте труди да га у потпуности оствари. Међусобном сарадњом ОССИјевци уче једни од других и пружају једни другима подстицај и подршку како би свако своје замисли спровео у дело. Од својих чланова ОССИ очекује пре свега одговорност, упорност, иницијативу и креативност, узевши у обзир да су ове врлине до сада биле заслужне зa многобројне успехе организације.

Уз одржавање старих партнерстава, покретање нових пројеката и проширење базе чланова, наша организација ће наставити са утемељењем пута нашим студентима ка Србији и Србији ка остатку света.

Придружите нам се на том путу, чекамо вас!
Срдачан поздрав,

Александар Јаковљевић
Председник