Умрежавање

ОССИ ти пружа могућност да се повежеш са српским студентима у иностранству, да стекнеш нове контакте и да створиш пријатељства која трају читав живот!

Образовање

Студирање у иностранству доноси много "проблема и компликација", али много више бенефиција - једна од многих је и богато образовање које те чека да га зграбиш!

Искуство

Чланство и рад у ОССИју једна су од највећих искустава које ћеш кроз живот носити са собом, зато, шта чекаш? Региструј се на сајту, прати наш рад на друштвеним мрежама и пиши нам питања и предлоге!

О намаОССИ

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) настала је пре више од 20 година, 1997. напором и иницијативом једног мањег дела српских студената који су студирали на универзитетима широм Америке и Европе. Идеја водиља била им је да оснују и учврсте мрежу оних студената који желе да оду у иностранство на усавшавање, оних који већ студирају у иностранству као и оних који су се из тог иностранства вратили назад.

Од почетних десетак клубова студената широм САД и Западне Европе, Организација српских студената у иностранству данас броји 16 локалних огранака који делују у Америци, Кини, Русији, Белгији, Француској, Уједињеном Краљевству и другим европским земљама. Седиште организације је у Београду, у коме делује наша локална београдска канцеларија. Поред Београда Организација српских студената у иностранству своје канцеларије има и још у три града: Новом Саду, Нишу и Бањој Луци.

Прочитај више

Шта је за мене ОССИ ?


ОССИ је за мене тим који пружа шансу да се повежемо и упознамо са студентима из разних области, као и да радимо нешто корисно за остале. ОССИ за мене представља шансу да научим нешто ново кроз сваки задатак.

Јован Саковић

ОССИ је место на којем други разумеју изазове са којим се сусрећем током студија у иностранству и који су спремни да помогну и посаветују. ОССИ је мрежа која ми отвара врата ка људима и местима од значаја за моје професионално усавршавање.

Мила Лукић

ОССИ ми је дао Сунце, које ми је измамило осмех, а осмехом се долази до сарадње, а свака сарадња води иновативности. Бити део ове организације, значи бити део породице која има своје чланове свуда по свету и која жели да учини судентски живот занимљивим и лакшим.

Бојана Спалевић

ОССИ је пре свега скуп младих и амбициозних људи који желе да активизмом помогну организацији у остваривању мисије да повеже српске студенте у иностранству. ОССИјевци студирају на светским универзитетима што нам у дискусијама даје различите погледе, а чињеница да долазимо из Србије нам намеће сличне теме за дискусију.

Никола Костић

ОССИ у бројкама


22

Године постојања

21

Локалних огранака

5000

Чланова

10

Реализованих пројеката